פנקייקס לשבת בבוקר

מנת פנקייקס היא מנה של בקרי שבת עצלים, של התעוררות מאוחרת, של שחיתות משפחתית נעימה, של ליקוק שפתיים, של חיוכים מסביב לשולחן האוכל ויותר מהכל, היא מנה של אהבה. מישהו צריך לאהוב אותך מאוד כדי להשכים קום בשבת בבוקר, להתגלגל למטבח ולטגן עבורך ארוחת בוקר ספוגה בסירופ מייפל, שתמתין לך חמימה ומזמינה כשתואיל גם אתה לפקוח את עיניך ולצאת מהמיטה.

כשהייתי ילדה, אימא שלי הייתה זו שהשכימה קום עבורנו. ברפרטואר שלה היו כמה גרסאות של פנקייקים. היו הבליני, שהיו עשויים מבלילה נוזלית מאוד, גדולים ודקיקים, שהיו מוגשים עם קצפת, ממרח שוקולד, ריבות ולפעמים סירופים שונים, מכל הבא ליד. היינו מורחים את ממרח השוקולד או הריבה על הבליני, מגלגלים אותם, מקשטים בקצפת וסירופ ומתענגים. היו גם האלדושקי, שהיו דומים לבליני, אבל קטנים ועבים יותר. אותם היינו אוכלים כמו שהם, בלי החגיגיות שהתלוותה לאחיהם הגדולים. והיו הסירניקי, שהיו קטנים ושמנמנים ועשויים מגבינה, ואותם היינו אוכלים אך ורק עם ריבה.

מבין כל אלה, בליני היו אלה שנאכלו בשבת בבוקר. בוקר שבת שהתחיל בבליני היה תמיד בוקר מוצלח. אימא עוד הייתה עומדת במטבח ומטגנת כשאנחנו היינו מתעוררים, פושטים על המדפים והמגירות במטבח, שולפים משם כל ממרח וכל תוספת שיתאימו לבליני ומעמיסים את השולחן בשלל שמצאנו. כמה שיותר יצירתי, יותר טוב. אימא הייתה מגישה לנו צלחת שעליה ערימה של בליני מוכנים, חמים וטריים, ובעצמה חוזרת למטבח לעוד סיבוב. ואנחנו? אנחנו היינו מערימים את הבליני בצלחת, מורחים, מזלפים, מפזרים, מצפים ומעטרים אותם ואז מתענגים על המתוק-מתוק הזה, עד שכל הבלילה הייתה נגמרת ואימא הייתה מצטרפת אלינו בשולחן האוכל.

היום אני זו שמשכימה קום ומכינה את הפנקייקס. הגרסה שלי שונה מכל שלוש הגרסאות שאימא הייתה מכינה, ובניגוד למערום התוספות שהיה לנו בתור ילדים, היום אני אוכלת פנקייקס עם סירופ מייפל טהור בלבד (ולפעמים סלט פירות טריים בצד). אבל כל זה לא באמת משנה כי הזכרונות הם אותם זכרונות, הריח המתוק הוא אותו ריח מתוק ויותר מהכל – החיוך של מי שמתעורר לבוקר של פנקייקס ומריח את הריח הזה שמציף את הבית, הוא אותו חיוך.

כמה הערות לפני שמתחילים…

שמן: כשאני מכינה פנקייקים, אני אוהבת להשתמש בכמות קטנה ככל האפשר של שמן. השיטה שלי היא לחמם מחבת נקיה, לאחר שהיא חמה למזוג מעט שמן קנולה למחבת ואז באמצעות נייר סופג למרוח את השמן על גבי המחבת תוך כדי שהנייר סופג את העודפים. בין פנקייק לפנקייק אני חוזרת על הפעולה. בשיטה הזו הפנקייקים לא נדבקים וגם לא יוצאים שומניים.

להבה: אני מטגנת פנקייקים על להבה בינונית-נמוכה, כלומר, איפשהו בין לבין. חשוב להקפיד על גובה האש, כי להבה גבוהה מדי תגרום לכך שהתחתית של הפנקייק תישרף לפני שהאמצע יהיה מוכן, מה שבעצם יגרום לכך שתגישו מעין בלילה לא עשויה עם טעם של שרוף. פיכס.

בועות: הדרך לדעת מתי פנקייק מוכן היא לפי הבועות. די מהר אחרי שתמזגו את הבלילה למחבת תראו שמתחילות להיווצר על הפנקייק בועות קטנות. הבועות יתחילו מהצדדים ויעברו לאט-לאט למרכז. ברגע שמופיעות בועות במרכז, אפשר להפוך.

מייפל: תעשו לעצמכם טובה ותשתמשו במייפל טהור. הכי טעים, ולא משתווה בכלל לכל ה"סירופים בטעם" למיניהם.

 

כלל מספר 1 בפנקייקים: הפנקייק הראשון תמיד מתפקשש

ו…מתחילים:

מרכיבים (עבור 2 מנות, 3 פנקייקים כל אחת):

  • כוס קמח לבן
  • 4 כפות סוכר
  • כוס וחצי חלב סויה
  • 100 ג' רסק תפוחים
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • מעט שמן קנולה לטיגון
  • סירופ מייפל טהור להגשה

הכנה:

  1. מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר ואבקת האפיה.
  2. מוסיפים את תמצית הוניל ואת רסק התפוחים.
  3. מוסיפים את החלב ומערבבים באמצעות מטרפה ערבוב קצר ככל האפשר, עד שכל החומרים מתאחדים לבלילה אחידה ונוזלית למדי.
  4. מחממים מחבת נון סטיק, לאחר שהיא חמה מנמיכים את האש לאש נמוכה-בינונית ומוסיפים מעט (מעט!) שמן קנולה. מטים את המחבת מצד לצד כך שהשמן מכסה את כולה. אפשר להיעזר בנייר סופג כדי למרוח את השמן.
  5. באמצעות מצקת, מוזגים כשישית מהבלילה למחבת. מטגנים עד שבועות קטנות מופיעות על גבי כל הפנקייק ואז הופכים, מטגנים למשך עוד כ-30 שניות, ומסירים מהאש. חוזרים על הפעולה עם כל יתר הבלילה, רצוי לשמן את המחבת בין הפנקייקים.
  6. עורמים 3 פנקייקים זה על זה, מזלפים הרבה מייפל ומגישים חם.

מודעות פרסומת

2 תגובות

מתויק תחת ארוחת בוקר

2 תגובות ל-“פנקייקס לשבת בבוקר

  1. נירית צ'ליק

    היי, מנחם לראות שגם טבעונים יכולים לאכול פנקייק שנראה נהדר, אנסה אותו בשבת בבוקר. מאוד נהנתי מהאתר שלך, והוא כבר במועדפים שלי. (מחכה לעוד מתכונים) תודה ובהצלחה 🙂

    • היי נירית, כיף לקרוא תגובה כל כך משמחת על הבוקר. אני שמחה שאהבת (את הבלוג והמתכון), מקווה מאוד שהפנקייקס ימצאו חן בעינייך וכמובן אשמח לעדכון איך יצא (:
      שיהיה סופ"ש נפלא!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s